2010. november 21., vasárnap

kis blogfotózás magam módján

avagy Békéscsa lábra mentem

Az a divat, hogy az igazi blogfotósok minden sz... ép dolgot lekattintanak és feltesznek netre. Vizuálisan turbózzák a semmit, nem firkálnak annyit, mint én.
Most megpróbáltam magam is valami ilyet, fületlen-farkatlan spontán kis bloggintást. Persze átvezetésképp csak muszáj volt keveset rizsáznom :-))

6 megjegyzés:

  1. Köszönöm a kritikát. Persze ez a mondat így elég hülyén jön ki, mert nem hiszem, hogy pont az én blogomra lennél kíváncsi. De, hát egy hobbifotós mégiscsak képeket tesz a blogjába gondolván, a képek beszélnek helyette is, és hát kissé magamra ismertem a bejegyzésed nyomán. De semmi gond. Ezentúl a sz...ép képeimhez majd írok valami o...kosságot is.:D:D

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ferenc! Egyáltalán nem volt szándékomban bárki irányába személyeskedni. A blogozás óriási felületén azonban kétségtelenül dominál a nem közérdekű (vagy nem közüdvös) motyogás verbálisan vagy vizuálisan, amit régen a fióknak csinált az ember. Nem is annyira a motyogás, mint inkább a semmi kivetítése és kihangosítása, amit igazán nem támadó szándékú játékommal egy pillanatra illetni mertem. Örülök, ha mégis magadra vetted, mert azért közösködünk, hogy kicsit ingereljük egymást, elkerülendő, hogy halálra unjuk magunkat. :-))

    VálaszTörlés
  3. Azzal föltétlen egyet értek veled, hogy a blogok többségében a képek zöme üres, unalmas fecsegés, de talán nem marad az mindenkinél végleg így. Gondolom tanulunk a visszajelzésekből.:-)

    VálaszTörlés
  4. Ez is kell, az is kell. Minden embernek több arca van, ha őszinte, mindegyiket megmutatja. Magára meg azt vesz mindenki, amiről úgy gondolja, fel kell venni. Ez kisebb probléma, mintha pucér marad :) Az eszméitek futásáért meg mindenképpen érdemes volt belevágni ebbe a posztba :) Én jót derültem :D

    VálaszTörlés
  5. Hozzátenném, ha már többeket is szóra bírt e téma: más dolog fotográfiai törekvéseink neten való publikálása és más a blogfotózás. Ilyen formán Mácsai Ferenc képei nem blogfotózott fotók, kár volt célozgatásaimat magára venni, hanem az esztétikai célú önkifejezés megnyilatkozásai.
    A blogfotós az olyasvalaki, aki permanens vizuális locsogást kezdeményez, közérdektelen léte hétköznapi voltát virtuális köztereken gátlás nélkül borítva ki. Teszi ezt annak tudatában, hogy ez divat, hogy mások is így locsognak. Hogy mindenki locsog, locsog, és ez az élet.

    VálaszTörlés
  6. Annyiban föltétlen indokolt az önvizsgálat /és ezt talán másoknak is érdemes olvasni/, hogy nem csak olyan képek kerülnek ki a gépünkből amelyek az önkifejezést szolgálják. Az ilyen képekkel van a baj azt hiszem.:)

    VálaszTörlés