2011. június 30., csütörtök

GELF

Itt az ideje, hogy nyissak egy új rovatot GÖ ELEVEN LEGÚJABB FELSÜLÉSEI címmel, még mielőtt rám ragasztja a tisztelt olvasó a dilettáns címkét.
Érdekes élethelyzetre lettem figyelmes a Király utcában. Régóta gyarapítom Olvasó Ember témájú fotógyűjteményemet különleges esetekkel, hát ez pont olyan volt. Nyitom a gépet, oda somfordulok, GÖ ELEVEN pedig nekiáll az élességről tanultakat tépelődve újragondolni. Jobb módú türelmetlenek GÖELEVENJÉN ilyenkor már rég áthajtott a trolibusz, de én csak könyörgök neki magamban.
Aztán végre kegyeskedik elzöldülni és lövünk.
Az eredmény, amit szemléltetés céljából kissé megdolgoztam, itt látható.
Az anya az 1-es pozícióban tartotta az újságot, amikor exponálni akartam. Tökéletesek a tárgyi öszefüggések: az újság takarja a nő arcát. Direkt így jó, ő éppen egy másik világban van, az újság világába temetkezik, a személyiségi jogi konfliktus ezzel kioltva. Alul csüng a gyermek, aki viszont itt van, e világban.
Mire GÖELEVEN méltóztatott lőni, a nő már leengedte az újságot (2-es pozíció), és meglátta azt, amiről tudnia sem kellett volna, hogy fényképezik. A személyiségi jogain esett sérelem tudatában, sértetten odább viharzott, mi pedig ott álltunk ezzel a kis szerencsétlennel egy ábrázoló erejétől megfosztott, lényegében használhatatlan képpel.

     

1 megjegyzés:

  1. Ne panaszkodjék Kedves Uram :) Kicsi, ezért korlátolt :D (a gép!) Így meg egy jó kis pamflé lett belőle ;)

    VálaszTörlés