2011. június 29., szerda

REPÜLJ HAJÓM!

Ma van a Duna napja.
Tudhatnám a híradásokból, de én történetesen onnan tudom, hogy Vajda János barátom felkért egy megtisztelő szerepre. Ezen a napon ért fele útjához Baján élő barátjával közös, egész éves játékuk: minden héten feltesznek egy-egy frissen készült fotót a Dunáról, e célra gründolt internetes albumukba. Budapest-Baja távolságból kapcsolódnak tehát egymáshoz a Picasa virtuális találkahelyén, ám ezen a témájuk szempontjából jeles napon, reggel fél kilenckor Vajda János valós kapcsolat felvételre ragadtatta magát, elindított egy kicsi, maga hajtogatta papírhajót Baja felé. Én rögtönöztem rövid, romantikától mentes indító beszédet, így eresztettük útjára a kis színes alkotmányt a Fehér Ház alatti rakodópart hullámtörő kövei közül.

 Rossz szelekkel és vad hullámokkal küzd a virtuális hajóskapitány









A kedvezőtlen szél miatt a Margit hídra vonultunk, ahol egyszerre apelláltunk Szent Margit és Schmitt Pál áldására a hajózásilag nyaktörő vállalkozáshoz. És lám, a kis hajó húsz méter bukfencezés után pont a tal... bocs, fenékre esett! 

  Megnyugtató volt látni, hogyan, míly kedélyesen és gyanútlanul evickél a hullámok hátán tovább, hogy az ország állapotai dacára van esély, mert bő kézből zuhog itt az áldás, van esély, hogy ez a kis vacak elérje Baját, ahol meg Miskolczi Gábor integet - reméljük, hasonló szerencsével - a maga hajója után.

Igenis ott van! Nagyíccs, ha nem hiszed!

Terveik szerint a Tisza Titelnél ömlik a Dunába, s a két kicsi lélekvesztő befut a szent nagy ó... dehogy! Befut a Fekete te... teringettét, dehogy is! Befut a hit fehér vitorláinak szárnyán a barátság magasztos tengerébe.
Én pedig azt tervezem, hogy bár most kivételt tettem, soha többé nem kelek fel senki ember fiának nyolc óra előtt.

Bár nem panaszkodhatom: 
Az eksön után Vajda János közeledik épp a cappuccinoval, sőt, bedobtunk egy-egy konyakot is.
(Pedig már-már kezdtem azt hinni, hogy hátra lévő életemben senki nem fog meghívni soha semmire :-)))

4 megjegyzés:

  1. Köszönjük Kedves Barátom nemcsak a mai, hanem folyamatos közreműködésedet... Köszönöm a mai reggelt is, igazán élvezetes volt. Még dolgozom e nap, és az eddigi események feldolgozásán, de jó volt röptiben a Te szemszögedből felidézni az eseményt.

    VálaszTörlés
  2. Mi? Még meg se szerkesztettem ezt a nyvalyás html-t és már kapásom van... :-))

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Örömömre szolgál,- hogy nálatok is sikeresen szél kapott a kishajó vitorlájába,"illetve hogy ott sem kalandmentesen alakult az akció"(itt is akadt, valszeg a hajózási alapkiképzés hiányából fakadó gubanckodás,de így volt életrevaló a kaland)...:)

    VálaszTörlés