2011. augusztus 1., hétfő

ortopélda

Akinek mond valamit az MBT, annak a Scholl is mond legalább annyit. Én csak a gyógygördülés újkeletű divatja okán lettem figyelmes e nevekre. Különösen megragadott a páros lábbal való gyógygördülők ára 40-től 80 ezerig. A Metro-ban is hallhattak valamit, ott most a cucc - feltehetőleg pusztán a cipőtalpak divatos íve - 9 ezerért már magunkévá tehető.
A szombathelyi gyógycipőboltban, ahová Tünde feleségem magnetikus erővel betévedt véletlenül, lóg a falon egy monitor, és az áraktól meghátráló D-Vektorokat felterelik egy nyomásra érzékenyített fekete gumiszőnyegre, ahol elképesztő dolgok derülnek ki.



Álló helyzetben (GÖELEVEN tengelyszimetrikusan középen!) kétszer akkora nyomással tehénkedem a jobb lábamra, mint a balra. Bizonyos vetületből még szörnyűbb volt a helyzet: 82,4 % aránylott a 17,6 %-hoz.
Fektehető, hogy a sok évtizedes fotótáska cipelés juttatott ide, de...
... de megfordult a fejembe, hogy trükk is lehet a dologban: érkeztemkor egy hölgy adatai virítottak a monitoron, és ő is ugyancsak erősen jobbra terhelt járásúnak látszott. Lehet, hogy csavarásztak kicsit a mérőszerkezet potméterein, hogy kellőképpen motiválva a látványos ortopéldától, már egy gyógycsodába dugja vissza a kuncsaft félelemtől remegő csülkeit?
Hogy lehetne megtudni a tuttit, valóban mi a helyzet velem? Ezen még gondolkodom, mielőtt túlzott spórolásba kezdek vagy meghunyászkodó leveleket irkálok a Jézuskának :-)))

5 megjegyzés:

  1. Valószínű, én is így föstenék, és vélhetőleg szintén a fotóstatyók miatt. Nagyszerű új darabbal gyarapodott a lábra vetődős prodzsekted :D

    VálaszTörlés
  2. Mondjuk megmutatod nekem a lábadat, és megmondom, van-e szükséged levélpapírra. :) A szóban/betűben/forgó termékről egyébként sok jó visszajelzést hallottam!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Libuc! Szerintem is jó lehet a gördülőcipő sokaknak, de hogy sem én sem ama másik János egyetlen jó képet nem kapnánk el többé ilyenben, az hótt biztos. A fotográfusnak nem annyira gördülni, mint inkább szilárdan támaszkodni kell leginkább, mindenféle kicsavarodott helyzetben. De ha abbahagyom egyszer, akkor talán egy ilyenen fogok begördülni a mennyországba :-)))

    VálaszTörlés
  4. Dehogynem, nagyon is művészi elkenéseket produkálhatnánk, szerencsés esetekben pedig a tanyázást is lekaphatnánk a meglepett ábrázatunkkal dekorálva :D

    VálaszTörlés
  5. Vajdusnak Schrollcipőt! vagy SKECHERSt vagy ROLLSTEPet :-)) (MBT még neki is drága lenne :-)

    VálaszTörlés