2011. augusztus 30., kedd

Vetélkedés a valóval

A gyáva MÁV! "Sebesvonat indul Pécsre" - lassút nem mernek mondani.
Ország ez? Két város közt rendre egy szál vasuti sín.
Na jó, okosan ki van az sokobánozva, mikor melyik vonat hogyan kerüli a szembejövőt a városoknál, csak ahhoz pontosan tartani kéne a terv szerinti menetidőt.
Arról viszont szó sincs. Ezért a "sebes" , a tetű, ha hátulról vagy szembe jön a gyors, diszkréten ellapul, félre van taszítva, s te tű, te türelemmel vesztegelsz.
Hárosnál ezt olvasom odameszelve: "Rendszerváltást!" "Fegyvert a népnek!"
Igaz is! Mert ki építené ezt az országot? A nép - kiből magából időnként választott vezetője terem neki, aki aztán, bár nem tudja megmondani, hogy kell jól dolgozni, nem adja vissza a hatalmat, és akkor egy idő után nincs mese! A nép, aki dolgozni nem tud rendesen, talán egy összevissza lövöldözéshez még jó lenne.
Ácsorogtunk, s én szitkozódtam.
Aztán Nagylód állomásnál a cammogó vonat meglódult, igen, nekilódult Nagylód módra. Vagy öt percre, egészen Sárbogárdig.
Talán imponálni akart errefelé valakinek a masiniszta. "Nézd má! De szépen robog ez a Jenő! Ez még a hernyóból is gyorsvonatot tud csinálni."
Aztán jött nagy sokára Szakály-Hőgyész meg Döbrököz. Ez megihletett. Játsszunk! Papírfecnin dobozoltam, mi következhet: Üszősanda, Nagykontár, Nyuszberek, Mankósbernyeg - de ezek nem jöttek be.
Vásárosdombó, Sásd - ilyesmik jöttek.
Már láttam, mi az én bajom: túl bonyolultan gondolkodom. Ekkor viszont Godisa következett. Akkor mégis? Ütköny, Lódenpuncs - tippelgettem megint. A válasz Abaliget volt. Ilyen szimpla név? Próbáltam magam egyszerűsíteni: Sár-Kány. Erre mit kapok az élettől a képembe? CserdiHelesfa.
Begorombultam: Ümögcsanád, Lucskoská Puszta.
Szentlőrinc válaszolta a haza. És már szinte ott voltunk Pécsen. Csak még a háromnegyed óra késést, amit a valószínűség tervbe vett a maga konok fejével, meg kellett valósítani.
Az is bejött.

Guinness rekord esélyes, abszolut magányos pad egy állomáson

Állomás pad abszolut golyóbiztos támlával


Ez pedig gy UFO, ami a közeli bokrok között húzott el.

1 megjegyzés:

  1. Jól szétröhögtem magam, pedig sírnom kellett volna?
    Már terveztem, szeretném, ha Te nyitnád meg Pécsen a kiállításomat, de félek, ledarálnál érte :D

    VálaszTörlés