2014. június 15., vasárnap

Dedikál a vámpír



Nézgelődik, lapozgat mindenki, könyvet alig vesz valaki – panaszkodnak a Vörösmarty téren a kiadók, a 2014-es Ünnepi Könyvhét sátrai előtt.
Aztán szombat délután megpillant az ember egy végeláthatatlanul kígyózó sort, ami a Móra Kiadó standjához vezet. Meghívták a nagysikerű vámpír-könyvek, a Démonvilág sorozat szerzőjét Darren Shant, akinek 2005-ben indított, tíz könyvre tervezett szériáját a világ 30 országában adták ki, és csupán az első évben 9 millió kötete kelt el.



Darren Shan Írországban született, és már 5-6 éves korában is imádott rettegni, és rajongott a vámpírokért. Karrierje nem indult valami könnyen: először felnőtt-könyvekkel próbálkozott (Ayuamarca) nem igazán sikeresen. E kudarc nyomán fordult a teenagerek felé. Démonvilág sorozatát 30 kiadó utasította vissza. Aztán mégis ráharapott egy, és beindult a sikergépezet. Könyveinek borítóit az Iron Maiden lemezek borítói által világhíresült angol grafikus, Melvyn Grant tervezi.



Darren Shan dedikálása egyedülálló elemet tartalmaz. Az irók mindig mosolyognak a képeken, ő viszont, miután förtelmes betűivel telefirkálta rajongója könyvét, megragadja annak torkát, és vérszomjas képet vág – a fényképezőgép felé. A végeláthatatlan sorban általában kettesével araszolnak Darren Shan pókokkal és halálfejjel megpakolt dedikáló asztala felé, a rajongók ugyanis tudják már, mibe torkollik a dedikálás, és gondoskodnak valakiről, aki fotót készít nekik a kedves torokszorító pillanatról.



 

Darren Sham kinézetre minden csak nem vámpír. Kedves malac képével fáradhatatlanul firkál a címoldalakra, és az ember méretű poszterekre. Darren Shant mindenki szereti. Rémséges történetei állítólag igen sokszínűek, nem ritkán érzelmes könnyeket hullajtanak a teenagerek.

 Szívmelengető sorok a címlapon
Máté! Remélem, sosem leszel egy lincs mob kiszemeltje!!!

Könyvtornyokkal érkeznek a hódolók
















Fél óráig is eltart a várakozás, ám a sor nem rövidül.

Egy hódolói láb meg Darren Shan cipője, talpán a halált hozó pók hálójával. (Egyesek szerint LORD LOSS drakuláris ujjlenyomatával :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése