2011. január 21., péntek

A FENNTARTHATÓ SÓDER-ÁRAM FEJLESZTÉS

















Ha mindezen fenti, érdekes kijelentéseket figyelmesen olvassuk, és ettől sarkallva Kasza Gábor képeit is figyelmesen szemügyre vesszük a Magyar Fotográfia Mai Manóról elnevezett Házában, akkor kétségtelenné válhat, hogy ez itt a ház újkeletű múltjának eddigi legnagyobb ködevése.

Kasza Gábor szavaival élve, aki eme kiállításával állítólag a fenntartható környezet problematikáját elemzi (szerintem legeslegfeljebb pedzi), "iszonyúan megtisztelő",
hogy annyi mindenki közreműködött ebben a Stage-fotó színházban.
 Ebben a tudatosan választható útra célzó bábjátékban (mindenek előtt arra kaptunk ötleteket, hogy hogyan heverjünk és tébláboljunk kilátástalanul sivár helyeken.)
Kasza kópiái jóval nagyobbak, mint képei.
A magam fajta néző a fenti beharangozó szavaktól hiába válik oly felajzottá, mert a képek katartikus értelemben ugyancsak semmitmondóak.
Kicsit sok, egyre több mostanában a "kutatás", a "vizsgálás", a világrengető megoldásoknak köldök tájon való keresgélése.

 Novák Péter kultúrmunkás sóderéhez
Kasza Gábor tette fenntarthatóvá az áramfejlesztést egy Novák által
rendelkezésre bocsátott dinamó-
szobakerékpáron.
A fenntartható áramfejlődésnek egy másik útja.
















Kasza Gábor, Novák Péter (teker) meg ÉN.
Megvallom, volt egy pillanat, amikor úgy gondoltam, hogy esetleg betartok a fejlődésnek, de aztán megembereltem magam :-))













Mindamellett kedves buli volt. Hemzsegtek százával a kis tejfeles lábúak, élvezték egymás társaságát, meg hogy hú, né'má, mekkora képek ezen a menő helyen!

Egy látogató, aki láthatóan döntetlenre tippeli az Emberiség - Kihívások mérkőzést



















Én meg Balla András borát kóstolgatván, ki szintén tárlatot nyitott itt, ezen az estén, azt éreztem folyvást, hogy kicsit savanyú a szőlő.
Na, egyszer-kétszer kétségtelenül volt olyan érzésem is, mintha épp egy pillanat volna itt, talán épp az a fenn említett bizonyos, és nem akarna elmúlni, hál istennek, legalábbis míg el nem hangzik a fenntartható fejlődés kihívása, megválaszolva aztán az én kasza által szorgalmazott aggkori éberségemmel, az optimistával, amit a nálam jóval fiatalabb, még bizakodással telt Kerekes Gábor, kicsivel később, borát levegőztetve imígyen tett szóvá:


















Stenczer Sári tv-interjút ad.
Nagyon úgy nézem, hogy ez a Sári se bízik az emberiség győzelmében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése