2010. szeptember 5., vasárnap

tudósaink jól elvannak

Most olvasom az Indexen, tesóm, Kunszenti Erika figyelmességének köszönhetően, hogy tudósaink hajlanak egy új világértelmezésre, mi szerint a világ megfogható képe csak másodlagos valóság. (én azt mondtam volna inkább indexék helyében - csak hogy Füles is értse, hogy a bármi vonatkozású "képe" által számunkra megfogható valóság csak másodlagos információ forrás, mely egy mélyebb, elsődleges valóságból afféle hologramként elénk vetül. Így már nem bosszantott volna fel az ő ősidőkkel ezelőtt elavult megközelítésük, hogy a képről egy pillanatig is, mint valóságról handabandáznak, akár csak átmeneti érvénnyel.)
Na, mindegy!
Ha így állnak a dolgok, mint tudósaink bejelentik, vagyis hogy a mi valóságunk csak hologram képe valaminek, akkor most nyugodtan lemehetek, és pofánb...hatom azt a fedéltelent, aki folyton itt tanyázik árkádunk alatt, s már másodszor brunyált kapunk elé tegnap este, mert ugye, az, hogy elered az orra vére, csak holografikus játszadozása lesz a teremtőnek.
?????
Ezzel talán már érzékeltettem, hogy a nagy kérdés számomra/számunkra - különösen elménk cselekvő burkára tekintettel - az: lehet-e beavatkozásunk a MI VALÓSÁGUNKBA (légyen bár az holoakármikus)
Az Index cikk végén megemlítődik (ezek szerint, első kézből a teremtő által), hogy "a régi írásokban ugyanerre, a mélyebb valóság elérésére gondolhattak, amikor a kozmikus egység érzéséről számoltak be." Tehát már régen is! De mennyivel olcsóbb volt a képzelődés akkor!
Azóta nem történt lényegi, csak modernebbek lettünk. Ma az IKMAK a menő, ami kicsit sokba kezd kerülni nekünk.
Mi? Hogy mi az IKMAK? Hát ennyit se tudtok? Az IKMAK magyar-angol mozaikszó, annyit tesz: Igen Költséges Mikrotechnológiával Aided Képzelődés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése