2010. augusztus 1., vasárnap

azannya!

Betoppant hozzám tegnap este a város legjobb szakácsa. Szegletes műanyag dobozkában kóstolót hozott utolsó művéből, a lávakő fölött rittyentett lasagnából. Modern konyhában járatosnak megütheti a fülét ez a fölött szó, de esetünkben így helyes, tepsiben várja szentté pirulását az étel, mióta e remek szakács felesége nem asszisztál többé negédes mosolyával a lávakő macerás elmosogatásánál.
Nem üres kézzel toppant be tehát a város legjobb szakácsa. Város? Földkerekség! - helyesbítettem, midőn belekóstoltam a doboz mélyén kushadó csodába. Ahogy forgattam villámmal a barnára pöndörödött tésztalapocskákat, egymást boldogító zöldségdarabok - cukkini meg sárgarépa karikák - bukkantak elő, és mintha legalul maga Stahl Judit is ott szorongott volna egészen sárgán.
És egy ilyen ember fotócikkekkel kereskedik, ahelyett, hogy éjjel-nappal sütne-főzne! Persze érzi már maga is, hogy pályát tévesztett, de nem tud pontot tenni előző életére. Sem hármat, sem egyet.

6 megjegyzés:

  1. :-))))
    S egy ilyen ember fotókkal foglalkozik, ahelyett, hogy éjjel-nappal írna, s az írásokból meg is élne ?!
    Te mit érzel ? Tudsz pontot tenni akár egyet, akár többet ?

    VálaszTörlés
  2. Értem, kiszólt. Na de - mert a sorok között is olvasok - nem kiszólt, hanem megpróbál kiszórni.
    Angyalom (pardon: Gyöngyöm), ha én átigazolok az írói tagozathoz, Fülest senki nem tudja többé kiszólni vagy leszólni, szóval, szóval tartani.
    És akkor nektek - szakkör :-) P.O.

    VálaszTörlés
  3. :-))) Ó jajj, minő félreértés kerekedett itten ... egy szimpla bíztatást máris kiszórásnak hiszel ?! Ily könnyen el se engednélek ( csak úgy átigazolnál, mi ? ), mi lenne velem BlogDog vakkantésai nélkül ?!
    Szóval, ne reménykedj, nem lesz szakkör ! ;-)

    VálaszTörlés
  4. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))

    VálaszTörlés
  5. Valahová eltűnt a válaszom, és már nem is tudom, hogy mi volt, de a multismile feleslegessé is teszi :)

    VálaszTörlés