2011. március 3., csütörtök

12 savanyú nyalóka

(csak erős idegzetűeknek!)

Megjött! Végre megismerhettem! Illetve, végre tudom, hogy sajnos miről szól!
KÉRDÉSEK AZ ÚJ ALKOTMÁNYRÓL
Látszólag 12 kérdés, de nem:
12 beugrató kérdés, illetve nem is kérdés: 12 beugrató információ és egyetlen beugrató kérdés. Majd további 42 beugrató válasz!
De hát Uraim!... bocs, Hölgyem és Uraim! az Alkotmányról van szó, a legeslegfontosabb alaptörvényről; a szerződésről az állampolgárok és az állam... helyesebben a kollektíven vallott és deklarált értékek definiálásáról, továbbá a puszta preambólikus hitvallásnak gyakorlati értelmet adó jogosítványok definiálásáról és elosztásáról, sőt, még inkább alá-fölé rendeléséről a nép és az általuk delegáltakkal működtetett hatalmi struktúra között!
A hatalommal nem bírók számára alapvetően életbevágó kérdésekről szól az alkotmány. Lehet, persze, hogy csupán a reménykedés jogáról szól (hiszen a hatalmon lévők az ő jogi csűrcsavaró szerszámaikkal úgyis kijátsszák azt, ha akarják,) de mégis, az alaptörvény a törvény betűivel van tele!
Így hát kénytelen vagyok beugrani.

Lehangoló, hogy az egyetlen beugrató kérdés így szól: ÖN MIT GONDOL? Miközben láthatóan senkit nem érdekel odafent, hogy én mit gondolok.
A 42 beugrató válaszból 12 a leghülyébbeknek szól: "NEM TUDOM MEGÍTÉLNI A KÉRDÉST". Vajon, tudván, hogy erre a válaszra ikszelni az inautentitásunk nyílt vállalása lesz, hányan ikszelik be inkább akármelyik másik választ, azt a látszatot keltve odafent, mintha tudnák, mivel is jobbíthatnák sorsukat?
Olyan választható válasz, hogy ÉN EGÉSZEN MÁST GONDOLOG, mint amiről ezek a fentről diktált információk és kényszerpályás válaszok szólnak, vagy hogy: ÉN EGÉSZ MÁST TARTOK FONTOSNAK!, ilyen válasz lehetőség persze nincs! Aki másképp gondolkodik, az csak zavarná a hivatal-érdekű sematikus alkotmány-képet. Pedig egy ilyen lehetséges válasz beikszelése rávilágítana arra, hogy relevánsak-e, mennyire relevánsak ezek a kérdőíves felvetések és alternatívák a megszólított magyar társadalom szemében!
Komoly hiányosságokról árulkodik ez a - szabadjon mondanom - ügyefogyott kérdezősködés!
....
Bocs, Kedves Olvasók...!
Most ocsudtam rá, hogy ez az egész alkotmányos kérdezősködés a FÜRDŐSZOBÁba való (jobbra fent! :-)
hiszen ennél nagyobb befürdést aligha ígérnek a tavaszi hónapok.
Így hát lamentációim imént még itt olvasható zömét (alkotmányos jogaimmal élve :-)  áttettem a Fürdőszobába.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Időközben elküldtem dörgedelmes nyafogásomat az igencsak illetékes Szájer Józsefnek.
A postmaster azonnal aszonta:

Your message cannot be delivered to the following recipients:
  Recipient address: jszajer@europarl.eu.int
  Reason: Remote SMTP server has rejected address
  Diagnostic code: smtp;554 5.1.2 <jszajer@europarl.eu.int>: Recipient address rejected: Domain not found
  Remote system: dns;relay.invitel.net (TCP|10.4.0.200|39534|62.77.203.3|25) (Invitel a-Relay SMTP Server)
Nem tudja valamelyikőtök, hogy ilyen esetben mit kell gondolnom?

4 megjegyzés:

  1. Ami most "demokrácia" címszó alatt működik, és amit ezáltal próbálnak velünk legalizáltatni nem más, mint szemfényvesztés. Ez nem csak az épp most fennálló hatalmi elit törekvése, valószínűleg egy tendencia, ami a demokrácia létrejötte óta egyfajta lejtmenetben nyilvánul meg.
    Ami most van, az csak a jelenlegi pillanatkép az emberi társadalmakban létrejött kaotikus és méltatlan állapotokról. Az emberek valójában szeretik, ha vezetik őket, ha megmondják nekik, mikor mit csináljanak. Ennél jobban csak azt szeretik, ha úgy érzik, hogy ebbe ők is beleszólhatnak. Ennyi kb. elég is nekik. Mármint, hogy úgy érezzék. A valódi vezető, a "kiválasztott", aki nemcsak uralja, hanem maga a törvény, már rég nincs jelen a magyar történelemben. Az utolsó viszonylag korrekt alkotmány az Aranybulla lehetett, de már azt sem tartották be. :) Az utolsó valódi, kiválasztott vezető pedig valószínűleg Hunyadi Mátyás. Bár, ki tudja?...

    VálaszTörlés
  2. Egyikőtök gondolatához sem tudok semmi újat hozzá fűzni. Csak egyszerűen megosztom ezt a posztot a Facebookon.
    A fejemből beszéltetek, és vélhetően világosabban, mint én tettem volna.

    VálaszTörlés
  3. Lám, Libuc még történelmi adalékokkal is tovább volt képes keseríteni az én kesergésemet, úgy hogy most már nem csak egy sörrel, hanem egy Unicummal is jövök neki.
    Nyugi! Vajda is ott lesz... :-))

    VálaszTörlés
  4. Általában nem vagyok jó dolgok elrontója! :)

    VálaszTörlés