2014. március 28., péntek

32.Sajtófotó

Teátrális, spotfényes díjkiosztóval  a Tivoli színház hűlt helyén, megnyílt a 32. Magyar Sajtófotó  a Capa Kortárs Fotó Központban.
Korniss Péter Kossuth díjas fotográfus megnyitó szavai magasra emelték a dokumentarista fotográfia méltóságos lobogóját.
A fiatalok taroltak, na persze, különösen, hogy az idős riporter korosztály átengedte a fotóriporteri reprezentáció e fontos terepét a fiataloknak.

Míg a kezdésre vár, teátrális fényekben fürdik a borozgató közönség.
Reflektorok fényében a Capa Központ igazgatója, Kőrösi Orsolya.A díjaikra váró ifjú titánok közt szorongva visszamereng harminckét év messzeségébe Szarka Klára, Balogh Rudolf-díjas fotográfiai szakíró. Az ő fejéből pattant ki az évenkénti magyar sajtóverseny gondolata.

A sajtófotó egyik nagy örege, Urbán Tamás markában tartja a jövőt: a displayen ugyanis  az a pillanat látható, amikor Urbán Ádám, aki apja szakmai nyomdokába lépett, átveszi kategória első helyezését.Ez pedig már a kiállítás maga. Egy autentikus nézői hozzáállás, ami kárpótol bennünket a törvény tilalma alá tartozó fej elvesztéséért.

Sajtóinterjú a többszörösen díjazott Móricz Simonnal.
Ma ez így megy: hangfelvétel mobillal.
 Többszörös lábramenés.
Négy láb Máté Bence nagy kócsagjaival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése