2012. január 19., csütörtök

pontbeváltóhely kerestetik

Nem kevés kivitelezési fáradozással megnyílt a kiállítás a Fészek Galériában - az AESTHETICAL RECYCLING


Molnár Éva a Fészek Klub képzőművészeti kurátora megtervezi a világítást.
Képeinkkel még sosem volt szerencsénk ilyen fényes teremhez!









Gyülekezik a nagyérdemű a megnyitóra












Az alkotó hármas szűkszavú bevezetővel tisztelte meg a közönséget












Botos Tibort, a Molnár Antal Zeneiskola országos versenyre készülő növendékét kértük fel,  mutassa be a verseny első fordulójára összeállított műsorát, hogy növelhesse szereplési rutinját.








( most látom, tudósításom kellős közepén fel kell pattannom, hogy időben - időben? jócskán időn túl! - elhozhassam a menzáról az ebédet, de majd folytatom még beszámolónkat. Pesövé Ofszi :-))

Na, igen, sikerült! Tehát emelt fővel  számolhatunk be arról, hogy nagynevű volt egyetemi diák kollégánk, Beke László, aki (míg mi kiutunkat kerestük úgy szólván hiábavalóan) doktori címet és igazgatói státuszt szerzett a történeti kutatás terén, hogyan értékelte frissiben-melegében, ám megtisztelő szakmai szigorral kiállításunkat:
A képekre 80 pontot adott (a lehetséges százból)
A képaláírásokat hozzávetőleg feleslegesnek ítélte, tehát beígérte, hogy levon majd miattuk a tárlatot tarkító szöveges fejtegetéseink pont értékéből. Ezeket a fejtegetéseket azután az esztétika körét érintő akadémiai tudnivalókkal szembesítette, és észjárásunk másirányultsága okán levont 50 pontot a képeinkkel szerzett nyolcvanból. Végül valahol húsz pont környékén ajánlott egyezséget.

Legyünk szerények! Sokat ér s megtisztelő ma az efféle szigorú és őszinte elbírálás. És lehet, hogy ez a húsz pont is egész sok mit tudom én mihez képest!
Már most furdalja azonban az oldalunkat a kíváncsiság, hogy pontosabban mennyire is gondoljunk, mit érhet ez a húsz pont. Jó lenne megtudni valahonnan, hogy például hány Euro most egy Beke pont.

Ha valaki tudja, kérem, tudassa velünk.

egy kisebb szemelvény az értékcsökkentő sóderből



4 megjegyzés:

  1. Gratulálok a kiállításhoz, pláne, hogy ilyen jól világított helyen tehetted! :) Bárcsak láthatnám, mert nekem az itt kiemelt szöveg is tetszik, na de ki vagyok én egy Bekéhez képest? :)

    VálaszTörlés
  2. Te, kedves Látogató, Bekéhez képest Libuc vagy, de egyáltalán nem butácska :-))
    Köszönöm a gratulációt.
    Hol is kéne lennie a következő kiállításnak, hogy láthasd? :-))

    VálaszTörlés
  3. Te, kedves Látogató, Bekéhez képest Libuc vagy, de egyáltalán nem butácska :-))
    Köszönöm a gratulációt.
    Hol is kéne lennie a következő kiállításnak, hogy láthasd? :-))

    VálaszTörlés
  4. Majd ha kinyit a szállodánk, szólok! :)

    VálaszTörlés