2011. november 13., vasárnap

Nikon szaké

Mint kiderült, húsz évente iszom Nikon fadobozból szakét, amit japán sörnek, japán bornak is neveznek, de hagyományosan kerámia csészéből fogyasztják. Gyanús, hogy én miért iszom valahányszor fakockából. Lehet, hogy ez nem is szaké?
Húsz évvel ezelőtt jött létre a magyarországi Nikon vállalat, s Huller Gyula töretlen igazgatása mellett érte meg ezt a szép évfordulót. A Boscolo hotel kommunikációs bázisán zajlott a megemlékezés, jómagam a Nikon megbízásából slideshowt készítettem erre az alkalomra, amit katasztrofális hangosítási körülmények között  mutattak be a magyar fotográfusok krémje előtt. Sült a pofámról a bőr, de mindenki arra biztatott, hogy inkább érezzem jól magamat.
Most, hogy már két éjszakát alvás nélkül mérgelődtem át, rövid beszámolót kerekítek:


Huller Gyulával  lilára világított hodályban kölcsönösen gratulálunk egymásnak.

 Ez, bizony, Dékán István felvétele, aki biztos kézzel terelte a rakoncátlan GÖELEVENt a célra.








Az est érdekes eseménye volt, amikor Tóth Béla, akit egyebek mellett a Nikon képviselete tett naggyá, felolvasta írásos vallomását.










A bulihomály szórakozás iránt kétségtelen leginkább eltökélt figurája Baricz Kati volt, akit több képen próbálok most kiemelni a feledés homályából.








































A MAOE fotótagozatának nagyszerű elnöke, S Faragó Gyöngyi is jelen volt az ünneplésen, aki egy igen eredeti kompozícióra próbálta rávenni a sötötségben alig látó GÖELEVENt.









Az est  legnagyobb sikert arató meglepetése volt a Strokes együttes. Aki tud róluk valamit, majd írja meg. Köszi.












Alul a Kft megalakulása idején emlékbe kapott szakés doboz, fent a mostani. Nem tudom, húsz év múlva hogy fogok akkor már hármat reszkető bal kezemben tartani. :-))))



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése