2011. szeptember 25., vasárnap

Pécs és miegyebek

A pécsi Civil Közösségek Házának sziklába vájt alagsorában (Szent István tér 17), ahol egyebek között a Mecseki Fotóklub is tartja heti bús összejöveteleit, illetve rendezvényeit, ott tekinthető meg az Aesthetical Recycling kiállítás a következő néhány hétben.
Bizakodással vegyes aggodalom ül a szerzőn az enyhén kondicionálatlan légtér miatt. Ilyen helyen szeretnek a kópiák meghullámosodni, ami megrontja a fotó lényegét adó virtualitás felhőtlen élvezetét.
Kevéssel odébb, a Széchenyi tér sarkán, a Művészetek és Irodalom Háza kicsi de barátságos kiállító termében látható ugyancsak jó néhány hétig a ReneMonaSzeánsz kiállítás, a szerző és jó néhány neves s még inkább bájos magyar hölgy közreműködésével készült, reneszánsz évünk (2008) alkalmából fogant fotósorozat.
Pécs egyébként legszebb őszi arcát mutatta a megnyitók napjain.
Kiküldött munkatársunk és persze GÖELEVEN is jelen volt és elszalasztott néhány nagyszerű pillanatot a pécsi kulturális forgatagban.
A pécsi sör azonban meg a sült kolbász, sőt, még a megátalkodottan imádott Cola is a becses trófeák közé soroltatott.
Macskát fotóztunk volna kora reggel, a fellelt egyetlent itthoni betegeskedő, macskaimádó öreg barátunk majdani örömére ott, a dóm alatti lacikonyhás korzó Barbakán felőli végében, ahol este zajos mediterrán forgatagban hömpölyög pécs ifjú népe, megszórva korosodó turistákkal, szóval, ott ült és reggelizett a macska a vacak ablakban, s már-már kattintottunk volna, mikor kitolult az ablakon a szakadatlan, boldog éji lármákba belezakkant banya, elmész a k... anyádba, mer rögtön leszprézlek, s már tolta is szemünkbe a hatalmas légyölő palackot.
Szegény GÖELEVEN köpni-nyelni-lőni sem tudott, úgy hogy a jelenet rögzítetlen maradt olvasóim legnagyobb sajnálatára :-)


Ízlésszakértő főmunkatársunk és egyben KissTündénk egyetlen erőteljes fogással betörte a Mánfai György mecénásunk által már előzőleg összeroppantott becses műtárgy oldalát, a műtárgyét, amivel az esztétikum születésének bonyodalmas körülményeit szemléltettük a kiállítás megnyitó alkalmával.

 Képünkön a frissen támadt nyílás mögött látható Kiss Tünde elégedett mosolya.


Büntetésből kinéztük megátalkodott főmunkatársunknak ezt a kirakatban árválkodó habos retikült, az esztétikaiság másik pompás szemléltető darabját, és képzelje az olvasó, megátalkodott főmunkatársunk örült.
Pénz szerencsére nem volt nálunk.GÖELEVENnel megerősített Drogkommandónk többször is lecsapott pécsi tartózkodásunk során. A kép a dómot körbeölelő püspökség nagyközönség elől elzárt teraszainak egyikén készült, ám mire GÖELEVEN előkotorta használható meglátásait az erős ellenfényben, a cigikből már egy sem volt látható az addig vígan füstölgő teenager közösségben.
Jóval szívélyesebb fogadtatásban volt részünk a Kistermelők Boltjában, a Jókai téren, ahol Kósik Diána büszkén mutatta meg ehető virágból készített, bájosan felcímkézett lekvárcsodáit.
Az igazi kalandos megpróbáltatás, amin sikerült győzedelmeskednünk, a villánykövesdi és villányi gyérfényű borpincékben minden szeptemberben kivirágzó BORDAL FESZTIVÁL.
Képünkön a dalolva kóstoló híres pécsi Bartók Férfikórus a Szemes Pincében (szeptember 23)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése