2011. szeptember 25., vasárnap

Pécs és miegyebek

A pécsi Civil Közösségek Házának sziklába vájt alagsorában (Szent István tér 17), ahol egyebek között a Mecseki Fotóklub is tartja heti bús összejöveteleit, illetve rendezvényeit, ott tekinthető meg az Aesthetical Recycling kiállítás a következő néhány hétben.
Bizakodással vegyes aggodalom ül a szerzőn az enyhén kondicionálatlan légtér miatt. Ilyen helyen szeretnek a kópiák meghullámosodni, ami megrontja a fotó lényegét adó virtualitás felhőtlen élvezetét.
Kevéssel odébb, a Széchenyi tér sarkán, a Művészetek és Irodalom Háza kicsi de barátságos kiállító termében látható ugyancsak jó néhány hétig a ReneMonaSzeánsz kiállítás, a szerző és jó néhány neves s még inkább bájos magyar hölgy közreműködésével készült, reneszánsz évünk (2008) alkalmából fogant fotósorozat.
Pécs egyébként legszebb őszi arcát mutatta a megnyitók napjain.
Kiküldött munkatársunk és persze GÖELEVEN is jelen volt és elszalasztott néhány nagyszerű pillanatot a pécsi kulturális forgatagban.
A pécsi sör azonban meg a sült kolbász, sőt, még a megátalkodottan imádott Cola is a becses trófeák közé soroltatott.
Macskát fotóztunk volna kora reggel, a fellelt egyetlent itthoni betegeskedő, macskaimádó öreg barátunk majdani örömére ott, a dóm alatti lacikonyhás korzó Barbakán felőli végében, ahol este zajos mediterrán forgatagban hömpölyög pécs ifjú népe, megszórva korosodó turistákkal, szóval, ott ült és reggelizett a macska a vacak ablakban, s már-már kattintottunk volna, mikor kitolult az ablakon a szakadatlan, boldog éji lármákba belezakkant banya, elmész a k... anyádba, mer rögtön leszprézlek, s már tolta is szemünkbe a hatalmas légyölő palackot.
Szegény GÖELEVEN köpni-nyelni-lőni sem tudott, úgy hogy a jelenet rögzítetlen maradt olvasóim legnagyobb sajnálatára :-)


Ízlésszakértő főmunkatársunk és egyben KissTündénk egyetlen erőteljes fogással betörte a Mánfai György mecénásunk által már előzőleg összeroppantott becses műtárgy oldalát, a műtárgyét, amivel az esztétikum születésének bonyodalmas körülményeit szemléltettük a kiállítás megnyitó alkalmával.

 Képünkön a frissen támadt nyílás mögött látható Kiss Tünde elégedett mosolya.






Büntetésből kinéztük megátalkodott főmunkatársunknak ezt a kirakatban árválkodó habos retikült, az esztétikaiság másik pompás szemléltető darabját, és képzelje az olvasó, megátalkodott főmunkatársunk örült.
Pénz szerencsére nem volt nálunk.







GÖELEVENnel megerősített Drogkommandónk többször is lecsapott pécsi tartózkodásunk során. A kép a dómot körbeölelő püspökség nagyközönség elől elzárt teraszainak egyikén készült, ám mire GÖELEVEN előkotorta használható meglátásait az erős ellenfényben, a cigikből már egy sem volt látható az addig vígan füstölgő teenager közösségben.
Jóval szívélyesebb fogadtatásban volt részünk a Kistermelők Boltjában, a Jókai téren, ahol Kósik Diána büszkén mutatta meg ehető virágból készített, bájosan felcímkézett lekvárcsodáit.
Az igazi kalandos megpróbáltatás, amin sikerült győzedelmeskednünk, a villánykövesdi és villányi gyérfényű borpincékben minden szeptemberben kivirágzó BORDAL FESZTIVÁL.
Képünkön a dalolva kóstoló híres pécsi Bartók Férfikórus a Szemes Pincében (szeptember 23)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése