2017. április 8., szombat

Én volnék bonyolult?



Én volnék bonyolult, amikor elmém éppen pontosan, szépen, csillagként menni próbál az égen?

Fényben, az elektromágneses hullámok rendjében, s azok törvényszerű interferencia játékaiban lakozik a világ önmagáért való, ember által felfogható harmóniája. Megfigyelései és felismerései útján az ember erre a harmóniára, a színek kombinatív rendjére elnyelető - és kibocsátó - anyagok által képes rájátszani (lásd akár: szobafestés, festészet).

Élők által keltett, tudatosan és szelektíven irányított energiák valamint eltérő számszerűségnek megfeleltethetően  méretezett/átméretezhető rezonánsok (lásd például: hangszálak, hegedű stb.) híján a világ hangzása csupán formai rend nélküli történésekről referál. A világ hangzásának ember által érzékelhető spontán harmóniája jószerével a ritka véletlen szülötte.

Nem jön itt szóba akár a látvány, akár a hangzás szándékosságára bízott, abból vagy a természet megnyilatkozásainak megfigyeléséből egyezményesen lepárolható - ám a természet felsőbb rendjére formailag nem apelláló -  kulturális minőséggel címkézett üzenet (lásd például: fizikai értelemben formátlan/formálhatatlan hordozóra ültetett vizuális vagy auditív/verbális kommunikációs gesztus.)

Nem jönnek itt szóba a fény- és hangviszonyok forrásainak ismeretében elménkben támadó - leíró vagy elvont -  képzetek. Az elme egy másik, kollektíve és individuálisan teremtett, szuverén valóság egyénre címzett foglalata.

Próbálják olvasóim a szemük felemelése nélkül, egyetlen pillantással összekötni a három pontot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése