2013. július 28., vasárnap

apropó HŐSÉG



Az ÖTÖDIK lételem

Feltűnt nekem már régebben, hogy Ősi kultúránk jeladójának sugárzása akadozik, pontosabban intenzitása már nem kielégítő, miután a modern tömegkommunikáció hangossága folytán igencsak megváltozott a jel-zaj viszony. Gondoltam, szükség lehet őselem cserére.
Akkor még nem gondoltam, hogy a modern szellemi energiaforrások megmásítják ősidőkből átmentett szimbolikánkat, eljuttatván bennünket a rálátás más magasába.
Kiderült a négy őselem mineműségének enyhe zagyvasága, nevezetesen, hogy egy azok közül eleve kakukktojás. Na, melyik? A tűz. A tűz nem elem úgy, miként a víz, a föld, a levegő, hanem jelenség, egy folyamat, ami által szerves és becses építmények formájukat vesztik, gyors oxidáció útján silány struktúrák ragadják el építőelemeiket, félig sikerült, fejletlen dolgok zagyva ötvözeteit hagyva maguk után.
Korunk ránézeti magasából feltűnik már, hogy nem is a régről tisztelt őselemek igazán fontosak nekünk, hanem az, amelyik legfőbb lételeme mindenféle életnek és fotóéletnek.
_________________________________

Kő zuhant fejére, lágy volt azonban, még folyt – már folyt mióta! – benne fészkelt-vibrált a Hőenergia, tűzig lázítva a környező nyugalmat, heves cserebere útján akarván megszabadulni terhétől a lobbanékony anyag.
Látása mentette Őt, hogy még időben elkaphassa fejét.
Imént felhő volt még az, ami sodorta ezután. Lent volt már, folyt hömpölyögve: felszálló távoli áramlatok helyébe száguldó fagyos Lég hányta ki magából, fullasztón haboztatva a Víznek tetejét.
Látta mégis, mely pillanatban juthat éltető foszlányhoz a tombolással szétzilált Levegőből.
Ám ott volt, miként itt van mindenütt, a hőnél is rejtettebb fenomén, az anyagnak szétoszolni képtelen Vonzereje, ami planétánkban fészkel, s arányos mértékben mindenben, amit onnét felmarkolhatsz, s mi megfellebbezhetetlen centralizációs törekvéseivel értelmet ad a felfelének, ám testben ragadt nagy gondolatokat is készséggel húz a tó fenekére.
Ez hajszolta vulkán lejtőjén maga felé a Vizet, s béklyózta az Ő menekvő röppenését, ha próbálkozott volna ilyesmivel.
Csak az ötödik volt váltig mellette, legfőbb védelmét, látását éltette az ötödik lételem, a Fény.
Így menekülhetett, ha menekült egyáltalán - mert bár később visszatért itt a nyugalom, hírét Őnéki nem vettem azóta.

 UFÓ - ez is elvihette, naná, mert ez a hatodik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése