2012. augusztus 17., péntek

MÁV 12 PONTOM


Kiáltvány ahhoz, aki a MÁV-ot magáénak akarja


1.  A vonat útközben ne ácsorogjon nekem, hanem számomra tetszetős sebességgel haladjon célom felé! Eközben semmi ne romoljon el!
2.  Szállításom a MÁV alkalmazottakra általánosan jellemző szorgalomnak és felelősségteljes munkavégzésnek valamint az ésszerű mechanizmusoknak köszönhetően, s ne pedig a jegy árának folytonos emelgetése által váljék gazdaságossá és nyereségessé.
3.  A menetrend legyen szentírás! Törvényben legyen meghatározva a késésből fakadó kártalanítás percre pontos tarifája, és az így felmerülő költségeket – függetlenül attól, ki a felelős a késedelemért - a vezérigazgató fizesse!
4.  Legyen a MÁV-nak legalább annyi mozdonya, ahány vonat menetrend szerint egyszerre úton van! A mozdony ne azért vonszoljon vonatot egyik állomásról bizonyos másikra, mert ez a mozdony már félig be van dögölve, és ott fogják majd megjavítani!
5.  Amelyik vonalon egyszerre két irányban kell vonatnak úton lennie, külön sín legyen oda és vissza!
6.  Nyáron ne legyen a vagonokban fűtés! Ha van, a költségét – függetlenül attól, ki mulasztásáról van szó - a vezérigazgató fizesse meg!
7.   Télen a felhúzhatatlan vonatablak ne legyen lehúzható, és a vagonok automatikusan záródó ajtókkal és működő légkondi berendezéssel legyenek felszerelve!
8.   A vasúti kocsi belső architektúrájával és infrastruktúrájával ne akarják a legalsóbb mederbe terelni másokétól eltérő utazási igényeimet és ízlésemet!
9.  A piktogramoknak – és különösen azok összefüggéseinek - tervezését olyanra bízzák, akinek van annyi esze!
10. A vonaton lehessen dohányozni a kijelölt helyen, máshol viszont robbanjon fel a cigaretta, ha csak a puszta gondolata fennforog, hogy előveszik!
11. Minden vagonban legyen budi is, a WC-ért pedig fizetni kelljen! Esetleg majd, ha az államadósságot már visszafizettük, szagészlelő automatizmus gondoskodjon róla, hogy aki érdemesnek bizonyult rá, a bedobott pénzt visszakapja!
12. Követelem az 1. osztályú kocsik létfontosságának felülvizsgálatát! Helyette legyen minden vonaton legalább egy osztályon aluli – gyárilag összefirkált, megszaggatott, telepisált vagon! A firkálók, szaggatók és pisálók pedig az utazás megkezdésétől olyan szemüveg viselésére legyenek kötelezve, melyen át e vagonokat makulátlannak, az összes többit pedig összefirkáltnak, összehasogatottnak és telepisáltnak látják!

ámen
minden nyáron, de különösen tizennyolcadikákon


Pesövé Ofszi




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése