2020. július 18., szombat

Nyári borítás


 Világotok dőlt össze bennem.
Ma reggel a hozzám közel élő Kiss Tünde hangos lamentációba kezdett, mert már többen is áskálódtak nála, hogy undorító a nem rég feltöltött nyári borítóképen a facebookon, ahogy kilóg a fejem egy harsány színű női szájból. Az egész olyan perverz izé.
Érdeklődve hogyhogyoztam, hiszen tudomásom szerint a fej ikonom a kép bal szélén van. Erre ő előkapta mobilját és mutatta, miről van szó.
Ekkor bizony egész világotok dőlt össze bennem. Az asztali monitoron elérhető facebook és más megdizányolt arculat egészen másképp rendeződik el, ha mobilon nézitek. Márpedig tudnom kéne - süvöltötte a fent nevezett - hogy egyre inkább már csak a mobilotokon motoztok a látnivalók után.
Hoppá! - dől még összébb a világotok bennem.
Ezek szerint mind inkább csak tartalomszolgáltatásról van szó, és a formai megjelenés az a Ti olcsó turkálós habzsolásotok prédájává lett. Nincs módom többé meghatározni az általam közzé lett tartalmak formai kinézetét. Látom persze a tévé képernyőn, hogy a legmagasztosabb kultuszfilmek pergése közben is minden irányból rekláminformációk behajigálása folyik, csak nekem nem akaródzik beismerni, hogy az a világ, amikor még az esztétikai megjelenésre igényesek voltunk, nincs többé.
Mindez persze miattatok van, akik az egész világot zsebből szeretnétek előrántani. Olyan is aztán. Dől rátok a fogyaszttatás szenny, ezt kell habzsolnotok, amit önérdeke szerint becsomagolt.
Hát mint mondjak...
Talán semmit.

Újra csomagolom a nyári borítómat. Nesztek, nyári Covid 19 csokor!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése