2016. október 19., szerda

BENI a Mennyben

2016. október 17-én elhunyt kedves barátom és szomszédom, Beni Hasszán Xerxes, a festő macskája.
1995 elején, törzskönyvezett afrikai ősök leszármazottjaként látta meg a napvilágot. rendkívül okos volt, és egész életében megőrizte bizalmát a közeledő ember iránt. Gyakran meglátogatott, szép nyugodtan bejárta tágas lakásunkat, hogy felleljen valahol, és lábamhoz dörgölőzhessen. Fel is ugorhatott, ha kedve úgy tartotta, mert rendkívül tapintatos volt. Ő hívta fel az azóta már szintén elhunyt másik szomszéd macska, Mao figyelmét a kilincs jelentőségére. Huszadik évének kezdetétől gyorsan romlott fizikai állapota, de mindhalálig ápolta a kapcsolatot ismerőseivel.


Az ifjú Beni















Az érett, okos férfiú
















Egy MAOE fotókiállítás címszerepében
















Hazatérés a kerti csavargásból avagy Beni a kilincs bűvöletében














Beni udvariasan várja, hogy elfogyasszam a virslimet.

Az azóta már szintén elhunyt GÖELEVEN felvétele az öregedő Beniről















Utolsó találkozásaink egyike





























Beni már a Mennyországban van. Mennyország ugyan nincs, legalább is eddig nem volt, de jó baráthoz illően kifohászkodtam neki egyet az Úrnál :-)

 







  

2 megjegyzés:

  1. Köszönjük, ennél szebb megemlékezést mi, a gazdái sem írhattunk volna. De, mint a fotográfus írásából kitetszik, Beni a szomszédokat is nagyon szerette. 21 évet és 7 hónapot élt.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg szép nekrológ egy cicáról (macskáról?), aki (amely?) már-már emberi tulajdonságokkal is rendelkezett. Mi is átéltünk hasonló helyzetet, amikor a 23 évet megélt Micónk távozott az élők sorából.

    VálaszTörlés